Bu Blogda Ara

21 Haziran 2010 Pazartesi

CACHAREL/ NOA




YIL: 1998

KOKU AİLESİ: Floral

ÜST NOTALAR: Beyaz misk, şakayık, beyaz biber, frezya, yeşil notalar

ORTA NOTALAR: Zambak, yasemin, ylang-ylang, inci çiçeği, gül

ALT NOTALAR: Kahve, kişniş, vanilya, sandalağacı, tonka fasulyesi

BURUN: Olivier Cresp

Noa'yı seneler önce, ilk kez denediğim zaman, sıkıcı kokular kategorisine almıştım. Bugün de yerini çok fazla değiştireceğimi söyleyemeyeceğim. Noa'yı kokladığım zaman nedense Baileys içiyormuşum hissine kapılıyorum. Özellikle içkilerle özdeşleşmiş parfümler; mesela Bulgari Blu Notte de bunlardan biri(votka), benim için biraz bulantı hissi veren kokular.

İçkiler konusunda; bir parfümde koklamak yerine içmeyi tercih ederim.

Biraz dışarıdan bakmayı becerebildiğim yakın zamanlarda, bu koku hakkında söyleyebileceklerim; bu notalarla sorunu olmayanlar için  sevilebilecek, çok sevdiğim şişesi kadar transparan, nazik ve masum, günlük kullanılabilecek bir koku.

Sanıyorum çok da satan bir koku, nitekim yürürken burnunuza çok fazla çarpan kokulardan biri Noa.



16 Haziran 2010 Çarşamba

DIOR ve NATALIE PORTMAN




Dior Parfümleri, yeni reklam yüzü olarak Natalie Portman ile anlaştıklarını ilan etti. Dior, geçtiğimiz sezonda, kampanyalarında birlikte çalıştığı ünlü yüzler arasında Jude Law( Dior Homme Sport), Charlize Theron(J'Adore) ve Monica Belluci( Hypnotic Poison) yer alıyor.

Natalie Portman severek izlediğim bir oyuncu. Leon 'la başlamış olduğu  kariyeri boyunca doğru kararlar aldığınnı düşünüyorum. Dior ile yapmış olduğu bu anlaşma ile farklı bir işe daha imza atacak.



Son zamanlarda modaevleri ünlü yıldızları kampanyalarında kullanıyor, ünlü yönetmenlerle çalışıyor. Film dünyasının ünlüleri, moda dünyasıyla yakın temas halinde..Anna Wintour'un başlattığı söylenilen bu akım, tam hız yayılarak devam ediyor.




13 Haziran 2010 Pazar

L'OCCITANE/ AMBRE


YIL: 2001

NOTALAR: Bergamot, frezya, galbanum,vanilya, sedir

Amber, L'occitane'ın sevilen kokularından biri. İlk izlenimlerim doğrultusunda, yoğun, oryantal 90'lar tarzında bir koku diyebilirim. Obsession for Man ve Chopard Casmir'i anımsatıyor. İddialı başlangıcın devamı maalesef hayalkırıklığı..Notalar arasında bir boşluk varmış, ya da notaların bağlanmasından kaynaklanan bir problem yüzünden, aynı anda iki parfüm birden kokluyorsunuz hissi verdi bana. Yine de piyasada bulunan pek çok oryantal, amber kokusu ile kıyaslarsak, hem fiyat, hem de ilk sıkışta yarattığı güçlü etki açısından fena sayılmaz. Bir de tabii sentetiklerden uzak duran, ecocert sertifikalı bir ürün almanın vereceği güven de yanında bonus oluyor.

11 Haziran 2010 Cuma

FIFI ÖDÜLLERİ 2010


FIFI Ödülleri, dün akşam yapılan törenle, sahiplerini buldu.

En İyi Kadın: Marc Jacobs Lola
En İyi Erkek: Tom Ford Grey Vetiver

Sonuç sürpriz olmadı.

Niche parfüm dalında ödülleri ise Bond No.9 topladı.



Erkek Nouveau Niche: Bond No.9 Brooklyn
Kadın Nouveau Niche: Bond No.9 Astor Place








Media Kampanyası  Erkek: CkOne "We Are One"



Media Kampanyası Kadın: Chanel No.5 "Train de Nuit"

Parfüm Onur Ödülü : CkOne

Gecenin Onur Ödülü alan ismi, Daha önce açıklandığı gibi, Michael Kors oldu.

Daha fazlası için http://fifiawards.wordpress.com/

10 Haziran 2010 Perşembe

L'OCCITANE/ LABDANUM EAU DE PARFUM


YIL: 2009

KOKU AİLESİ: Oryantal

ÜST NOTALAR: Turunçgiller, baharatlar

ORTA NOTALAR: Labdanum

ALT NOTALAR: Benzoin, vanilya

L'Occitane, fırsat buldukça uğradığım dükkanlardan biri. Fiyatları biraz yüksek gibi algılansa da, birçok ürününün fiyat-kalite bakımından tutarlı olduğunu düşünüyorum. Bir de tabii ayın ilk ve son günü uygulanan güzel indirimleri var.

Parfüm serilerinden; 'Voyage en Méditérané', Eau de Parfum Labdanum ve Eau de Parfum Mimoza isimli iki parfümden oluşuyor. 'Notre Flore', serisinin 5 parfümü;  Neroli, Iris, Sedir, Yasemin ve Mersin. Akdeniz'in mükemmel iklimi sayesinde sahibi olduğu zengin koku yelpazesinden, soliflore(tek çiçeğin hakimiyetinde) kokular sunuyor L'Occitane .

İlk denediğim parfüm Labdanum oldu. Beklediğimden çok daha sessiz ve yumuşak bir parfüm çıktı karşıma.
Labdanum, Akdenizde yetişen, laden bitkisinin kokulu, yapışkan yapraklarından elde edilen bir tür kahverengi reçinedir. Kullanımı, antik çağlara kadar uzanıyor. İnternette labdanumu araştırırken, ladanesterion isimli, antik çağlarda icat edilmiş bir aletle bitkinin hasat edildiğini öğreniyorum. İlgimi çekiyor. Aşağıda yazmış olduğum blogda, labdanum ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. Girit adasından, hasat zamanı resimleriyle birinci elden bilgiler.. 



Labdanum, aromaterapideki yeri de önemli. Geçmiş hatıraların canlanması, bilinç kaybında etkili olduğu söyleniyor. Ama en geniş kullanım alanı tütsü ve parfüm.

L'Occitane'ın Labdanum'unun, beni ilk anda etkilediğini söyleyemeyeceğim. Dediğim gibi, daha sert bir koku bekliyordum. Ve böylece, kokuyu bileğimde kendi haline bıraktım. Amber ve  Iparie denemeleri sonrasında evin yolunu tuttum. Bu üç parfüm içinde en beğendiğim Iparie oldu. Maalesef onu da kağıt üzerinde koklayabildim. Bir iki saat sonrasında bileğimi kokladığımda hafif metalik, biraz karanlık ve dumanlı, ambersi notalar geldi burnuma. Prada geldi aklıma, ancak her ne kadar benzer bileşenler barındırsalar da, Labdanum biraz daha geleneksel tarzda bir koku. Ten üzerinde kalış süresi  oldukça tatmin edici, androjen bir parfüm. Çiçeksi parfümlerden uzak duranlar için hoş bir alternatif.

9 Haziran 2010 Çarşamba

ALIŞVERİŞ

LİMANGO'da PARFÜM ALIŞVERİŞİ



Limango'da devam eden, Dior ve Lalique'in, indirimli parfüm satışlarını kaçırmayın.




8 Haziran 2010 Salı

MİNİ ANKET



İki gündür hiç durmadan yağan yağmurdan ilham alarak, sizlere mini bir anket sunuyorum.

1) Yağmurlu bir bahar günü, hangi parfüm sizi mutlu eder?

2) Bugün üzerinizde hangi parfüm var?



1)Benim seçimim Annick Goutal'dan Petite Chérie olurdu. Yeni kesilmiş çimen, gül ve armut kokulu, çok hafif ve taze bir koku.



2)Bugünkü tercihim, yakında http://www.pinknivory.com/ 'da yazacağım, greyfurt ağırlıklı, Histoires de Parfum 1873 Colette oldu.

6 Haziran 2010 Pazar