Bu Blogda Ara

24 Eylül 2010 Cuma

THIERRY MUGLER/ WOMANITY




YIL: 2010

KOKU AİLESİ: Belli bir kategoriye sokmak zor Meyveli/odunsu diyelim.

NOTALAR: İncir ve Havyar açıklanmış iki nota.

BURUN: Fabrice Pellegrin yönetiminde bir parfümör takımı tarafından moleküler ayrıştırma tekniği  kullanılarak yaratılmıştır.

Uzun bir bekleyiş sonrasında, geçtiğimiz gün Altuğ Parfümeri vitrininde karşılaştık Womanity ile, 16 Eylül'de mağazalarda olacak dediler. Biraz gecikme ve beklemeler sonucunda dün biraraya geldik Womanity ile.

İlkönce biraz Thierry Mugler hakkında yazmak istiyorum.

Thierry Mugler kimdir? Thierry Mugler, az ama öz iş sözünün hakkını veren nadir insanlardandır. Yapmış olduğu her işi insanların kafalarına kazımıştır. Moda işini bırakıp, parfüm işine yönelmesi, isim haklarını Clarins'e satması vs. yüzünden pek çok acımasız ve bence haksız eleştiriye maruz kalmıştır Mösyö Mugler. Mugler'in tasarımları yaratıcılık anlamında fazlasıyla başarılı olsa da, giyilebilirlik açısından oldukça düşük bir profil sergilediği ve sonuç olarak modaevi kaldıramayacak büyüklükte borçlar içine girdiği için, moda arenasından, ticari anlamda, yenik bir şekilde ayrılmıştır. Sonraki yıllarda, Mugler yaratıcılığından başka alanlarda faydalanmaya başlamış, fotoğrafçılık, prodüksiyon, kostüm tasarımı, yönetmenlik işleri yapmıştır. 2002'de ünlü Cirque du Soleil ile yaptığı ortak gösterisi "Zumanity" Las Vegas'ta uzun yıllar sergilenmiş, en son 2009'da, Beyonce'nin dünya turnesinin her yönüyle tasarımını üstlenmiştir.


Thierry Mugler, flankerları saymazsak,topu topu 2 parfüm çıkarmıştır. Angel, çıktığı dönemde bir devrim yaratmış, hala en fazla ilham alınan ve taklit edilen parfüm olarak parfümeri tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Alien da en az Angel kadar fazla bir hayran kitlesini arkasına almış, güçlü kokusuyla, sıradışı şişe tasarımıyla parfümerilerin en şık ve farkedilen parfümü olarak yerini almıştır. Ve Angel'ın erkek versiyornu A*Men, yine bir sev yada nefret et parfümü.

Kesin olan birşey varsa o da, bu parfümlerin ortak noktası olan güçlü silajları, şeker dozunun aşırılığı.

Thierry Mugler'in yeni parfümünü ilk duyduğumda da aynı noktaların yine üzeri çizilerek önümüze geleceğinden emimdim. Notalar açıklandığında ise merak ve beklentim daha da arttı. İncir ve Havyar. İncir, birçok niş parfümde aşina olduğumuz bir içerik, bildiğim kadarıyla anaakım parfümlerden sadece Marc Jacobs Men, incir notası içeriyor. Havyar ise, daha önce hiçbir parfümde kullanılmamış. Nasıl kokabileceği ile ilgili kozmetik alanında tek referansım La Prairie'nin havyarlı kremleri. Kafamda canlandırdığım, niş parfümlerin sıradışılığına yakın, yine olay yaratacak bir parfüm, ya da iki büyük başarı sonrasında büyük bir hayalkırıklığı.

Maalesef iki düşüncem de doğru çıkmadı. Turunçgil açılışlı Womanity, oldukça tanıdık gelen ancak ne olduğunu henüz bulamadığım o üst notasıyla, evet yine şekerli ve yüksek sesli bir koku. Ben incir ve havyarı bulmaya odaklandığım için belki de bütünü kaçırıyorum. İnciri daha çok meyve tadında algılayabiliyorum, daha önce koklamış olduğum parfümlerdeki yeşil notalar burada yok. Çok tuhaf çünkü birkaç yerde, buradaki incirin yeşil notalarla bezeli olduğunu duymuştum. Birkaç saat içinde yavaşça o tanıtımlardaki marin kokusunu hissedebiliyorsunuz, sanırım havyar akoru burada devreye giriyor. Ancak çok da net algılanmıyor. Benim en hoşuma giden bölüm, son bölüm oluyor. Sesler yavaşlıyor, yumuşuyor, tuzlu bir okyanus kokusuyla başbaşa kalıyorsunuz.

Bana göre, Womanity'nin getirmiş olduğu tek yenilik, havyarın bir parfümde koku içeriği olarak ilk kez kullanılması. Bunun dışında, Angel ve Alien'a göre daha rahat bir kullanımı olan, ve en az iki kızkardeşi gibi hayranları olacak, ticari anlamda başarılı bir parfüm olmaktan öteye gidemiyor Womanity.

Aylar öncesinden, sıradışı kadınların hikayelerini paylaşacakları, seslerini duyurabilecekleri bir site WOMANITY ile sıkı kampanya başladı. Günümüzün en güçlü iletişim aracı ,sosyal medyayı çok iyi kullanan Mugler'in kendi sitesine de mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.



Bu arada benim Thierry Mugler parfümlerinde favorim Alien..



Womanity'yi deneyenlerin yorumlarını merakla bekliyorum.

15 yorum:

  1. kesinlikle çok kalıcı ve etkileyici bir koku, şiddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Mugler hayranı olmamın sebebi, bilinmeyeni ilginç olanı ve başkasına benzemeyeni yaratabilmesi.
    angel hiçbirine benzemiyor,womanity de öyle. asla yalnızca bir kere denenmemeli!! bir kaç kez denenmeli...
    önce lokumu çağrıştırdı bana. Satış görevlisi tebessüm etti. şimdi womanity ile uyuyorum. harika bir his.

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle farklı ve büyüleyici..benzeri yok...günlerce kalıyor ve sizi uzak bir diyara sürüklüyor hep olmak istediğiniz...bir sürü markayı denemiş bir parfüm kullanıcısı olarak en iyisi 'womanity'diyorum..teşekkürler Thierry Mugler!..hayal ettiğim kokuya beni kavuşturduğun için:)

    YanıtlaSil
  4. 'aynı acıbadem kurabiyesi gibi koktuğunu keşfettim sonradan...kim sevmezki:)

    YanıtlaSil
  5. Bende denediğim an aradığım parfüm bu dedim. Çok hoş beni alıp götürüyor....Şiddetle denenmeli...

    YanıtlaSil
  6. Bende ilk denediğim günden beri paltomun koluna hafifçe sinmiş kokusunu gidip gelip koklayıp işte bu benim parfümüm dediğim..Saatler geçtikçe değişik bir kokuya dönüşen bu parfüm açılışta biraz sert koksada gittikçe karakter değiştirmesi beni ayrıca cezbetti. Kesinlikle mükemmel!!!

    YanıtlaSil
  7. gerçekten insana kendini özel hissettiren eşsiz bir koku

    YanıtlaSil
  8. özellikle alien in turuncu şişesini defalarca kullandım en kalabalık ortamlarda bile farkedilebilen biraz yaza özgü ama açıklanamaz hoşlukta bir parfüm limited edition olması dışında herşeyi güzel..ama womanity bambaşka!!!! şişeden koklandığında farklı sıkıldığında farklı açıldıkça daha da güzel tanımlanamazzz ve nedense erkeklerin dikkatini çok çeken bir parfüm :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar
    Bir şişe Womanity edinmiş olmanın keyfindeyim şu aralar, nasıl özel ve sıradışı bir koku bu böyle, kullandığım hiçbir parfüme benzemiyor, zaten çok fazla kişi kullanmasın bu parfümü,bizlere özel kalsın,Başak...

    YanıtlaSil
  10. Qocqm bana womanity hediye eti ilk once beyenmedim koku gitige kendi belli eti ve ben bu kokuya bayildi diye bilirimtabiki esimede.harikasin womanity.seni seviyorum askim bunu aldigin icin

    YanıtlaSil
  11. Ben hayatımda bukadar kötü bir parfüm daha önce ne duydum nede kullandım şiddetle alacak arkadaslara SAKINNNN diyorum

    YanıtlaSil
  12. Ben bir alien fanatiği olarak diyebilirim ki wominty de muhteşem. Bütün gun burnumdan koku değişti değişti. Şimdi bambaşka bir hal aldı. Oldukça da sexy..

    YanıtlaSil
  13. Kah sıcak yaz akşamlarına götürüyor sizi Womanity ve o anda sizi özel,ulaşılmaz ve cazibeli kılıyor kah soğuk bir kış gününde sizden gelen bu sıcak ve karşı konulmaz notalar sizi daha çekici,sarmalanması gereken,güzel,yumuşak kadifemsi bir ruha büründürüyor...Kısacası benim kişisel fikrim Womanity vazgeçilmez...

    YanıtlaSil
  14. Hep güzel ve özel parfümleri irdelemişsiniz çok hoş. Thierry Mugler demek farklı demektir, alien gibi angel gibi. hele söz konusu womanity olunca anlatılmaz yaşanır. seven çok seviyor, sevmeyen hiç sevmiyor ortası yok. çünkü ü kadar kararlı, dişi ve eşsiz bir koku ki zaman geçtikçe daha da bağlanıyor insan.
    Sıkı parfüm takipçisiyim, şu an bellamola sitesinde uygun fiyatla çeşitlerini buldum çok mutluyum

    YanıtlaSil
  15. edp ve edt si inanın çok farklı.edp olanı kusursuz kokuyor.

    YanıtlaSil