Bu Blogda Ara

13 Haziran 2010 Pazar

L'OCCITANE/ AMBRE


YIL: 2001

NOTALAR: Bergamot, frezya, galbanum,vanilya, sedir

Amber, L'occitane'ın sevilen kokularından biri. İlk izlenimlerim doğrultusunda, yoğun, oryantal 90'lar tarzında bir koku diyebilirim. Obsession for Man ve Chopard Casmir'i anımsatıyor. İddialı başlangıcın devamı maalesef hayalkırıklığı..Notalar arasında bir boşluk varmış, ya da notaların bağlanmasından kaynaklanan bir problem yüzünden, aynı anda iki parfüm birden kokluyorsunuz hissi verdi bana. Yine de piyasada bulunan pek çok oryantal, amber kokusu ile kıyaslarsak, hem fiyat, hem de ilk sıkışta yarattığı güçlü etki açısından fena sayılmaz. Bir de tabii sentetiklerden uzak duran, ecocert sertifikalı bir ürün almanın vereceği güven de yanında bonus oluyor.

3 yorum:

  1. çok alakasız olacak ama ben ferah yaza uygun bir parfüm arıyorum önerebileceğin isimler veririsen çok mutlu olurum sevgilerimle.
    ela

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ela,
    Yaz aylarında, parfümün ağır halini taşıyamıyor tenimiz. Bence cologne ya da vücut spreyi tarzında üretilmiş kokular yaz için ideal. Marc Jacobs'ın Splash serisini deneyebilirsin,Pear(Armut)'ı çok hoşuma gitmişti) ya da Guerlain "Acqua Allegoria" serisindeki kokular olabilir, "Pamplelune" mesela en beğenilen greyfurt kokularından. Bir de tabii L'Occitane'ın Yeşil Çay kokuları var. Fazla kalıcı olmadıkları için gün içinde tekrarlanmaları gerekiyor, ama hafiflikleriyle de yaz için ihtiyacımız olan konforu sağlıyorlar. Daha önce yazmış olduğum Hermes Eau de Pamplemousse Rose mutlaka denemesi gereken kokulardan. Tabii daha kalıcı birşeyler arıyorsanız, Dolce Gabbana Light Blue, Issey Miyake A scent tercih edebilirsiniz. Aslında bu konuda bir anket yaparsak daha fazla öneri de alabiliriz :)

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendiğim bir koku..inanılmaz huzur veriyor bana bu koku..

    YanıtlaSil