Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2010 Cuma

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI VE PARFÜM V.1/ BEYAZ



GELİN ve DAMAT PARFÜMLERİ V.1/ BEYAZ


Düğün mevsimi açıldı, bayanlar baylar...
Gelin adayları, o muhteşem gecenin kusursuz olması için her türlü detayı düşünmek zorundalar. Tatlı telaş denilen o heyecanlı ve bir o kadar da stresli günler için yardımcı ve yol gösterici pek çok siteye ulaşabiliyoruz artık. Ben de parfüm seçimi konusunda, size yardımcı olacak birkaç öneri sunmak istiyorum.
Düğün planlaması, organizasyon, vs, geniş bir sektör haline gelmiş durumda. Seçenekler sonsuz. Gelin de, damat da, pek çok ince detayı biraraya getirerek, düğün gecelerinin akıllarda kalıcı olması için ellerinden geleni yapıyorlar.
İster büyük bir düğün olsun, ister sade bir nikah, ya da konsoloslukta kısa formaliteden birer imza, asıl önemli olan, söz konusu iki kişinin bu önemli olayı nasıl hatırlayacaklarıdır. Parfüm, bu noktada devreye giriyor. Biliyorsunuz parfüm ve kokular, hafızaların canlanmasında anahtar rolü oynuyor. İleride, size bu günü anımsatacak olan kokuların da özel olması gerekiyor.
Ben, bu sefer seçimlerimi renklerle eşleştirdim. Tabii burada yer veremediğim pek çok parfüm var. Seçiminizi yaparken, ne tarz bir parfüm istediğinizi bilmeniz çok önemli. Bir de en önemlisi, tek denemeyle parfüm almayın, mutlaka birkaç kez deneyin.


V1.BEYAZ

 


Bayanlar   

1)Calvin Klein/ Eternity

                
Yıl: 1988
Koku Ailesi: Floral
Üst notalar: Turunçgiller, yeşil notalar, mandalina, frezya, adaçayı
Orta notalar: Zambak, karanfil çiçeği, menekşe, yasemin, aynısafaçiçeği(marigold), inciçiçeği, gül, nergis
Alt notalar: Sandalağacı, amber, paçuli, misk, sümbül
Burun: Sophia Grojsman

Bu hafta gerçekleştirmiş olduğum koku keşif turlarımda, elim hep eski kokulara gitti. Bazı kokuların zamansız olduğunu düşünüyorum. İyi yapılmış koku eskimez, arada bu tür geziler yapmak da, hem  hafıza tazelemek ve hem de gününüze mutluluk katmak için hoş oluyor. Herkese tavsiye ederim :)
Calvin Klein 'ın evliliğine ithafen üretilmiş olan bu eşsiz koku, sonsuz aşkın ve sadakatin simgesi olarak parfüm tarihinde yerini almıştır. Zamanında, oldukça duygusal olarak bağlandığım bu koku zengin bir çiçek buketi. Mandalinanın tatlılığı, yeşil notaların tazeliği ile farklı olduğunu ortaya koyuyor. Alt notalar da parfümün kalıcılığını garanti ediyor.
Eternity'nin tasarımcısı Sophia Grojsman'ın yarattığı pek çok parfümü yakından tanıyoruz. 90'larda büyük sükse yapmış Tresor, Yves Saint Laurent'in Paris ve Parisienne'i, Yvresse'i, Bulgari Pour Femme, Estee Lauder Beautiful, Spellbound, White Linen, Kenzo Kashaya, vb...Bu parfümlerin birçoğu gelin parfümü diyebileceğimiz özel kokular. Tasarımcı hakkında bir fikir vermiştir sanıyorum.
Eternity'ye dönersek, romantik gelinler için iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.

2)Marc Jacobs/Daisy


Yıl: 2007
Koku Ailesi: Floral/ Ağaç
Üst notalar: Menekşe yaprağı, greyfurt, çilek
Orta notalar: Gardenya, menekşe, yasemin
Alt notalar: Misk, beyaz odunlar, vanilya
Burun: Alberto Morillas
Genç gelinler için önerebileceğim Daisy, şişe tasarımı (Murakami'nin papatyaları) ve ismiyle puanları topluyor.
Her ne kadar bilindik ve günlük kullanılan bir koku olsa da, beyazlara yakışacağını düşünüyorum. Biraz daha olgun bir koku isterseniz, Marc Jacobs-Marc Jacobs'ı deneyiniz.


3) Acqua di Parma/ Magnolia Nobile                                     


Yıl: 2009
Koku Ailesi: Floral
Üst notalar: İtalyan bergamotu, Virginia Sediri, turunçgiller
Orta notalar: Sümbül, Karayip manolyası, gül, yasemin
Alt notalar: Sandalağacı, paçuli, vetiver, vanilya
Burun: Antoine Maisondieu
Como Gölü kıyısındaki görkemli villaların bahçelerinden esinlenerek yaratılmış olan bu Akdenizli koku, Antoine Maisondieu tarafından yaratılmış çok iyi bir manolya kokusu. Daha önce manolya kokladıysanız, bu narin çiçeğin yakından koklandığı zaman, beyaz(pembe ya da sarı) yapraklarının kahverengileşmeye başladığını bilirsiniz. Manolya çiçeği muhteşem kokar, bulunduğu ortamı da mutluluğa boğar :))Magnolia Nobile, bu çok özel parfümevinin, çok özel parfümü. Kaliteli içerik, zarif ve temiz bir koku.

4)Estee Lauder/ Pleasures



Yıl: 1995
Koku Ailesi: Floral
Üst notalar: Sümbülteber, pembebiber, menekşe, frezya, kırmızı meyveler
Orta notalar: Şakayık, gül, zambak, leylak, yasemin, inci çiçeği, sardunya
Alt notalar: Sandalağacı, paçuli, misk, sedir
Burun: Annie Buzantian, Alberto Morillas

Bir zamansız koku da Pleasures..Saflık ve masumiyetin simgesi, Gwenyth Paltrow da çok doğru bir seçim.


Baylar

1)Tom Ford/ Grey Vetiver



Yıl:2009
Koku Ailesi:
Üst notalar: Greyfurt, portakal çiçeği, adaçayı, hindistancevizi
Orta notalar: Süsen kökü
Alt notalar: Vetiver, amber, meşeyosunu, odunlar

Tüm bu seçeneklerin içinde favorilerimden Grey Vetiver. Vetiver, Hindistan'da yetişen bir tür tropikal ot. Pek çok parfümde karşımıza  çıkan vetiveri ,Tom Ford, tam da kendi imajına uygun bir şekilde, kaba kısımları traşlanarak, rafine bir tarzda bize sunuyor. Tom Ford vetiveri, diğer en sevdiği iki şeyle bağdaştırıyor; para ve güç. Baştan sona vetiverin güçlü notasını hissediyorsunuz. Klas, sofistike bir koku. İngiltere'den sonra Almanya'da Duftstar'da en iyi erkek parfümü ödülünü aldı. Umuyoruz Amerikan Fifi ödülünün de sahibi olur.

2)Yves Saint Laurent/ La Nuit de L'Homme



Yıl: 2009
Koku Ailesi: Odunsu/ Baharatlı
Üst Notalar: kakule, bergamot
Orta Notalar: Virginia Sediri, lavanta
Alt Notalar: vetiver, kumarin
Burun: Anne Flipo, Pierre Wargnye, Dominique Ropion

'The Night of the Man', 'Gecelerin Adamı', isim evlenecek bir adam için uygun kaçmasa da, ben bu gece için uyar diyorum. Karanlık, gizemli, güçlü, elegan, sofistike, zengin bu koku için söylenenler. İçerikleri incelediğimizde, birbirine zıt notalar kullanıldığını göreceksiniz. Kakule ve bergamot; Baharat ve turunçgiller. Sedir ve lavanta; ağaçsı ve floral.  Vetiver ise burada amberimsi, balsam kokusunu hissettirirken; kumarinin( tonka fasulyesinin içinde bulunan bir bileşik) vanilyamsı bir hissi var. Çok başarılı bir şekilde biraraya getirilmiş bir gece parfümü. Denenmeli..

3)Jean Paul Gaultier/ Fleur du Mâle





Yıl: 2007
Koku Ailesi: Aromatik/Fugere
Üst Notalar: Acı portakal,
Orta Notalar: Neroli
Alt Notalar: Papatya, fesleğen
Burun: Francis Kurkdjian

Charles Baudelaire'in Kötülük Çiçekleri, şu ana kadar benim gördüğüm ikinci kez bir parfüme ilham oluyor. (Diğer blogumda Une Charogne şiirini  ve ilham alan diğer parfümü bulabilirsiniz) Ne yazık ki ben bu parfüm ve 'Kötülük Çiçekleri' arasında pek bir bağlantı bulamadım :))
Çiçek dediğiniz zaman, erkeklerin kendilerini biraz geri çektiklerini görüyoruz. Bayanlar ise bu parfüme bayılıyorlar, hatta kullanıyorlar :) Çok fazla eleştiri almış olsa da, bu parfüm Avrupa'da oldukça populer. Ben en çok şişenin beyaz haline bayıldım. Bu ikonik tasarımın tuvalet masamda görmek istiyorum!!

7 yorum:

  1. Bende erkeek arkadaşıma Jean Paul Gaultier/ Fleur du Mâle almaya düşüniyorum ama bu koku nane gibi ferah hisim veriyordu yoksa başka bir jean paul gaultier miydi bu.

    YanıtlaSil
  2. Nane hissi veren, Jean Paul Gaultier Le Male, mavi Breton desenli şişesi ile klasik versiyondan bahsediyorsunuz. Benim yukarıda vermiş olduğum, biraz daha şekerli ve çiçekli bir koku. Pek çok erkeğin tercih etmeyeceği bir tarz :(

    YanıtlaSil
  3. AA ozaman benim erkek arkadaşım buna bayılır zira şekerli kokuları tercih ediyor:) bende şoyle fresh nane gibi kokmasını istiyorum,nerdeyse alıp benim parfümlerimi kullanıcak:D

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Tom ford almayı düşünüyordum bende,koku hakkında bilginiz varmi acaba edp oldugunu biliyorum ama kalıcılık nasıldır denedinizmi hiç kokusu gzlmidir.

    tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Ford kaliteli kokuları ile dikkati çekiyor.. Tavsiye ederim

      Sil
  5. tom ford grey vetiver hangi aylada kullanılabilir.(iklbahar-yaz-kış)

    YanıtlaSil