Bu Blogda Ara

11 Mayıs 2010 Salı

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI VE PARFÜM V.2/ SARI



GELİN VE DAMAT PARFÜMLERİ V.2/ SARI




Bayanlar

1) Estee Lauder/ Beautiful





Yıl: 1986
Koku Ailesi: Floral
Üst notalar: kadifeçiçeği, mandalina, sinameki, bergamot, limon, gül
Orta notalar: mimoza, karanfil, sümbülteber, portakal çiçeği, nergis, frezya, leylak, yasemin, menekşe, adaçayı, neroli, kadifeçiçeği, ylang-ylang, inciçiçeği
Alt notalar: sandalağacı, misk, vanilya, vetiver, mür, tonka fasulyesi


Gelin parfümü denince ilk akla gelen parfümlerden biri Beautiful. Bir klasik olmasına rağmen, pek çok kişi bu yoğun çiçek kokusunu eski moda buluyor. Limonsu açılışı takip eden çiçek yağmuru sonrasında, sıcak ağaçsı kokusuyla sizi sarıyor, büyülüyor. Lütfen hemen kafanızı çevirmeyin, bu fazla geleneksel görünen koku, kır düğünleri için harika bir seçenek olacaktır.
Genelde bu tip parfümler anneanne kokusu gibi algılanıyor, değerini olgunlaştıkça anlıyoruz :))
(Koku alma duyusu, yaş ve trendler başlıklı bir yazı hazırlamak gerekiyor sanıyorum.)
 
2)Vera Wang/ Vera Wang
 
Yıl: 2002
Koku Ailesi: Floral
Üst notalar: Bergamot, mandalina, Bulgar gülü
Orta notalar: Süsen, inci çiçeği, zambak, gardenya, yasemin, nilüfer, mumçiçeği
Alt notalar: sandalağacı, misk, beyaz odunlar
Burun: Jean-Claude Delville ve Harry Fremont

Düğün, gelin, gelinlik denince akla gelen ilk isim Vera Wang. Amerikalı tasarımcı, gelinlik tasarımı ile başladığı
işini, bugün büyüterek, düğün konusunda aklınıza gelebilecek her türlü fikir için bir yol gösterici olarak yoluna devam ediyor. Vera Wang'ın özel parfüm serisi de, gelin parfümü arayışındakiler için birinci sırada yer alıyor. Romantik bir çiçek kokusu. Risk almak istemeyenler için, güvenilir bir düğün parfümü olacaktır.

3) Dior/ Miss Dior Cherie

Yıl: 2005
Koku Ailesi: Şipre/ Meyve
Üst notalar: Ananas, mandalina, kiraz, çilek
Orta notalar: yasemin, karamel, gül, popcorn, menekşe
Alt notalar: amber, vanilya, paçuli, misk
Burun: Christine Nagel

Bu sefer, meyveli ve şekerli kokulardan hoşlananlar için bir koku seçtim. Bu eğlenceli  koku ile hem kendinizi mutlu edecek, hem de çevrenizdekilere neşe saçacaksınız. İçerik; şekerli, meyveli, vanilyalı, çocukluğumuzu hatırlatan o hoş kokuları içinde barındırıyor. her yaştan kadının rahatlıkla kullanabileceği bir parfüm.

4)ANNICK GOUTAL/ SONGES





Yıl: 2005
Koku Ailesi: Floral/ Oryantal
Notalar: Frangipani, vanilya, tiare, tütsü, yasemin, ylang-ylang, biber, vetiver, styrax, amber
Burun: Camille Goutal ve Isabelle Doyen

Annick Goutal, çok özel bir parfümevi. Bu parfümevinden çıkan her bir parfüm, elinizi götürüp de sıkmaya kıyamayacağınız, zarif parfümler. Şişelerin de, burada önemli bir rolü var tabii ki. Mauritus'un ekzotik çiçeklerinin kokusundan ilham almış Isabelle Doyen. EDT ve EDP versiyonları birbirinden farklı, edt daha çiçeksi ağıırlıklı iken, edp vanilyanın tatlılığı ile daha oryantal bir tarz. Kalıcılık açısından ben parfüm versiyonlarını tercih ederdim. Nitekim, Annick Goutal kokuları fazla kalıcı değiller.
Harvey Nichols, Annick Goutal ile tanışabileceğiniz bulabileceğiniz adres.

Baylar

1) DIOR/ DIOR HOMME

Yıl: 2005
Koku Ailesi: Floral/ Misk
Üst notalar: Lavanta, adaçayı, bergamot
Orta notalar: süsen, amber, kakao, kakule
Alt Notalar: paçuli, deri, Tahiti vetiveri
Burun: Olivier Polge

Tek kusuru uzun ömürlü olmaması.  Açılışta lavanta, adaçayı ve bergamot, çok etkili bir temizlik etkisi yaratırken, süsen pudramsı yoğunluğuyla devreye giriyor ve bir süre sonra hafif makyaj malzemeleri kokuları alıyorsunuz. Bu makyaj malzemeleri kokusu konusu erkekleri korkutmasın. Bence kokuya katmış olduğu o hafif feminenlik oldukça yerinde. Ben kendimi koklamaktan alamadım, bir koku hem bu kadar kompleks, hem de sade olmayı nasıl başarabilmiş. Pek çok ünlü kritikle bu noktada hemfikirim. Son zamanlarda yapılmış en iyi parfümlerden biri. 
Maalesef Intense versiyonunu denemedim. Ancak, orijinalinden farklı olarak, daha kalıcı, yoğun ve o makyaj kokusundan arınmış olarak tarif ediliyor.

Dayanamadım ve bugün gidip Dior  Homme Intense'i  denedim. Ve bayıldım. Şu anda tenimede denemediğim için kendime kızıyorum. Aslında ilk sıkıldığı anda Dior Homme'un biraz daha yoğun hali gibi hissediliyor. Üç dört saat geçtikten sonra deneme kağıdını kokladığım zaman muhteşem, pudralı bir kokuyla karşılaşınca, afalladım. Tek kelime; Mükemmel!

2) TOM FORD/ TOM FORD FOR MEN

Foto: Ryan Koning by Joe Lally


Yıl: 2007
Koku Ailesi: Odunsu/Floral/Misk
Üst notalar: Zencefil, mandalina, limon kabuğu yağı, fesleğen, menekşe yaprağı, bargamot
Orta notalar: Tahiti portakal çiçeği, biber, tütün yaprağı
Alt notalar: Amber, Virginia Paçulisi, meşeyosunu, vetiver, sedir

Tom Ford'un, bu parfümünün reklam kampanyasını görmediyseniz eğer, kokuyu denemeden bakmanızı tavsiye etmiyorum. Pek çok kişi için rahatsız edici olan bu reklam kampanyası, tabii ki de Terry Richardson imzası taşıyor :) Ve pek çok izleyen için negatif etki yapmış gibi görünüyor :(
Turunçgillerle açılışı yapan bu koku, kısa bir süre sonra yerini, biberlerin burnu yakan kokusunu yumuşatan portakal çiçeğine bırakıyor. Ve amber ve paçuli ile daha miskli bir havaya bürünüyor, derinlik kazanıyor. Kaliteli içeriklerle yapılmış hoş bir koku olarak karşımıza çıkıyor.

3)Dolce Gabbana/The One for men


Yıl: 2008
Koku Ailesi: Odunsu/ Baharatlı
Üst notalar: Kişniş, fesleğen, greyfurt
Orta notalar: Zencefil, portakal çiçeği, kakule
Alt notalar: Amber, sedir, tütün
Burun: Olivier Polge

The One, duyulara hitap eden, baharatlı bir koku. Klasik anlayıştan ilham alınarak tasarlanmış, modern bir koku. Tene yakın tabir edilen kokulardan.  Baharatlı bir koku olmasına rağmen, o sivri, keskin oryantal tarzda kokular almıyorsunuz. Tam tersine daha temiz, hijyenik bir havası var The One'ın. Matthew McConaughey'i herzaman görmeye alıştığımız, spor yapan çıplak halinin tersine, bu kampanyada tertemiz, beyaz gömlekler içinde görüyoruz. Şık ve etkili, son zamanlarda çok tercih edilen bir parfüm.

Ne yazık ki son zamanlarda yapılmış parfümlere baktığımız zaman, hep aynı türden formüller kullanıldığını görüyoruz. Cesur çıkışlar yerine daha temkinli, satışa endeksli, birbirinin benzeri kokular görüyoruz, lanse edilen parfümlerde. Farklı olmak, yeni birşeyler denemek isteyenler için maalesef seçenekler kısıtlı. Ben kendi zevklerime uyabilecek, hem geleneksel tarzda klasik, hem de bir parça değişik koku koymaya çalıştım seçeneklerin içine. Tabii ki seçenekler  sonsuz, denemek bedava, emin olana kadar denemeye devam edin..











2 yorum:

  1. çok hoş seçimler olmuş bende guerlain l'instant magic parfümünü düşüniyorum o gece için acaba uygun olurmu sizce.

    YanıtlaSil
  2. Guerlain L'Insant Magic, bu konu için seçtiğim parfümler arasında idi. Bu parfümü ne zaman denemeye kalksam, hep boş deneme şişeleri ile karşılaşıyorum parfümerilerde. Çok seviliyor. Çok uygun, oldukça da kalıcı.

    YanıtlaSil