Bu Blogda Ara

2 Nisan 2010 Cuma

GUCCI BY GUCCI


Parfüm ajanlarım, kulağıma, yeni bir ürün yerleştirme(parfüm) haberi fısıldadılar. Yasemin, koyu renk şişe, vs. derken acaba Bulgari-Jasmin Noir mı dedim. Emin olmak için hiç üşenmedim, dizi izleme sitelerinden bölümü buldum, sahneyi buldum, parfümü gördüm :)

Parfüm, Gucci by Gucci. Dizi, Aşk ve Ceza. Nurgül Yeşilçay başrolde. Bihter parfümü gibi başarılı olacak mı
göreceğiz. Umuyorum bu parfüm yerleştirme yöntemi, önümüze sürekli olarak çıkmaz. Bu şekilde tekrarlar olursa etkisini kaybedeceğini düşünüyorum; şahsi fikrim.

GUCCI BY GUCCI


YIL: 2007

KOKU AİLESİ: Şipre/ Floral

ÜST NOTALAR: Guava, armut, ahududu

ORTA NOTALAR: Tiare Çiçeği, portakal çiçeği, örümcek zambağı

ALT NOTALAR: Paçuli, misk, bal

BURUN: Ilias Ermenidis

Reklam filmi yönetmeni; David Lynch, müzik; Blondie-Heart of Glass...

Gucci by Gucci, Kreatif Direktör Frida Giannini'nin liderliği altında çıkan ilk Gucci parfümü. Gucci'nin altın (yumurtlayan) çocuğu Tom Ford, ki kendisi Gucci'nin milyar dolarlık bir imparatorluğa dönüşmesindeki kilit isimdir. 2004 yılında Gucci Grubu ile olan anlaşmazlığı sonucunda Gucci'den ayrılmıştır. Yerini dolduracak bir isim bulmak kolay olmamıştır. Allessandra Facchinetti, iki sezon Gucci ile çalıştıktan sonra ayrılmış, 2006 yılında ise, yine Gucci' de erkek ve kadın giyim bölümünün başında bulunan Frida Giannini getirilmiş bu zor göreve.

 

Frida Giannini'nin, markaya daha feminen ve yumuşak bir etki getirdiği düşünülüyor.  Tom Ford'un Gucci için yaratmış olduğu über-sexy imajını  yıkarak, yerine daha gerçekci, güçlü ve kendinden emin kadın kimliğini getiriyor.

Gucci by Gucci'nin de bu anlamda önemli olduğunu düşünüyorum. Açık söylemek gerekirse, parfüm üç senedir piyasada olmasına rağmen, pek çok kez gözüme takılsa da, merak edip denemedim. Denemek için yola çıktığımda ise fazla bir beklentim yoktu. Şaşırtıcı bir şekilde bu parfümü beğendim :))Fakat baştan söyleyeyim, bu koku kesinlikle otuz yaş üstü kadınlar için. (genelde şipreler gençler tarafından anne- anneanne parfümü şeklinde nitelendiriliyor)


Kesinlikle üzerinde uğraşılmış, derinliği olan bir parfüm. Meyveli, ağız suladıran açılışı oldukça dikkat çekici ve yüksek sesli. Parfümdeki değişim aşamaları dikkat çekici. Bşta aldığınız meyveli koku, değişiyor, Paçuliyi çok sevdiğimi söylemiştim sanıyorum. Burada parfümü beğenmemde etkisini yadsıyamayacağım. Balın kendini göstermeye başladığı, parfümün iyice tene oturduğu zaman, onu daha iyi anlamaya başlıyorsunuz. Açılıştaki meyveler sizi yanıltmasın, kesinlikle meyveli diyebileceğimiz bir koku değil Gucci by Gucci. İçinde maskülen öğeleri de barındıran, oldukça kalıcı, şık ve zarif bir kadının kokusu.
 
Kaynak: http://www.gucci.com/
Foto: http://www.gucci.com/

1 yorum:

  1. I also like the Gucci all series perfume especially Jasmine and i think that Fragrance, Gucci by Gucci. Series, Love and Punishment is become successful.

    YanıtlaSil