Bu Blogda Ara

20 Nisan 2010 Salı

DIOR/ MISS DIOR CHERIE L'EAU


YIL: 2009

KOKU AİLESİ: Çiçeksi/ Meyve

ÜST NOTALAR: Acı portakal 

ORTA NOTALAR: Gardenya

ALT NOTALAR: Beyaz Misk

BURUN: Francois Demachy

2005'te lanse edilen Miss Dior Cherie'ye koklar koklamaz bayılmıştım. Oysa hiç de tarzım olan bir koku değildi. Bana hediye olarak gelen bir şişeyi severek, bayılarak kullandım. 2008'de iki farklı versiyonundan sonra, bu sene de Miss Dior Cherie L'eau'yu görüyoruz parfüm raflarında.

Sofia Coppola tarafından çekilmiş olan reklam kampanyasından ve Tim Walker tarafından çekilen, o çok sevdiğimiz renkli balonlarla Paris üzerinde süzülen Maryna Linchuk'un fotoğraflarından da anlaşabileceği gibi, bu koku oldukça genç, temiz, hafif ve saf bir koku. Şirin ve hayat dolu ve uslu bir Paris kızı havası..

Baharı karşılayan, içinizi mutlulukla dolduran bir açılış yapıyor bu tatlı ve çiçeksi koku. Ancak bu hoş etkiyi uzun süre sürdüremiyor ve maalesef, sıradanlık tuzağına düşmekten kurtulamıyor.

Kolay kullanılabilecek bir yaz kokusu..

6 yorum:

  1. merhaba paylaşımlarınız için çok teşekkürler..
    ben çok eski bi parfümü arıyorum 2000 yılında yada öncesinde var olan ve türkiyede o dönemlerde bulunabilen başdöndürücü çiçeksi notaların bulunduğu bir koku..parfümü hemen farkediosunuz aynı ortamdaki tüm erkek arkadaşlarımla birlikte benim bile başım dönmüştü ama sahibine sormamız için uygun bi an değildi o günden beri hep bulmaya çalıştım ama parfümeri çalışanları nedense yıllar konusunda çok bilgisizler..yazılarınızı okuyunca bu konuda bana yardım edebileceğinzi düşündüm teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    biraz daha ipucu verebilseniz çok iyi olurmuş aslında. çiçeksi notalara sahip o kadar fazla koku var ki. Şekerli mi pudralı mı meyveli mi ya da vs gibi. Anladığım kadarıyla ağır bir parfüm. O dönemde çok kullanılan ve bilinen bir koku ise, aklıma gelenler Dior-J'Adore, Chanel-Allure , Givenchy-Hot Couture. Estee-Pleasures yine çiçekli, kendini belli eden parfümlerden. Siz hangilerini denediniz?

    YanıtlaSil
  3. koku muhteşem fakat hiç kalıcı değil

    YanıtlaSil
  4. yuhh en kalıcı parfumlerden

    YanıtlaSil
  5. bende var sonda banyo yaptiktan sonra temiz kokan deri gibi kokuyor bayiliyorummmmmm.

    YanıtlaSil
  6. Canım bu adreste yazıların kullanılıyor

    http://hnblogtivi.blogspot.com/2012/04/dior-miss-dior-cherie-l.html

    YanıtlaSil