Bu Blogda Ara

26 Mart 2010 Cuma

VOGUE/SEPTEMBER ISSUE 1996


September Issue'yü izledikten ve Vogue Türkiye patlamasından sonra, eski dergilerime bir göz atmak istedim. Bakalım o zamanlar beğenilerimiz ne yöndeymiş, hangi parfümler lanse edilmiş. Bu eylül sayısını seçmemin bir nedeni de var. Anna Wintour, bu sayıda kürk gidiğini ve sevdiğini açıkça itiraf ediyor. Tabii bu itiraf, aslında bir Anna Wintour trend güçlendirme çalışması. Anna Wintour o gün bugündür, her türlü eleştiriye inat kürk giyiyor ve bunu her daim gündemde tutuyor. Referans 'September Issue'. Kınıyoruz.

Fendi ve Kürk

Anna Wintour'un yazısı

Jean Paul Gaultier, (1993)


Acqua di Gio (1995)


                                                                     L'eau D'Issey (1992)

Sanıyorum, fazla çıkış yok o senelerde. Acqua di Gio 1996 senesinde FiFi Yılın Parfümü ödülünü almış.
Yine 1996 yılında lanse edilen Chanel Allure var. O da 1997'de aynı ödülün sahibi olmuş. L'eau D'Issey 1992 FiFi Fragrance of the Year :))

Bir de Nordstrom'un 12 sayfalık parfüm reklamı verdiğini görüyoruz. Burada da Chanel Allure, Lancome Poeme ve Christian Dior Dolce Vita yeni parfümler olarak yer alıyor. Bir de meşhuur Fracas var. Onun da o senenin ekiminde tekrar formule edilerek premiyeri yapılacakmış. Dipnot: Madonna, Prenses Caroline, Courtney Love, Uma Thurman bu parfümün ünlü hayranları.






Nordstrom çeşitli parfümevleri tarafından kendi bünyesinde düzenleyeceği parfüm etkinliklerinin duyurusunu yapıyor. Bu etkinlikleri, Guerlain, Jean Patou, International Flavors and Fragrances gibi büyük şirketler ve ünlü burunların verdiği seminerler olarak düşünebiliriz. Bu tip eventler, yurtdışında büyük ve lüks çok katlı mağazalarda ya da parfümevlerinin kendi içlerinde yapılıyor. Keşke bizde de bu gibi etkinlikler düzenlense.

Türkiye, hammadde açısından oldukça önemli bir ülke, ancak parfüm konusu bizde maalesef kısır kalmış, taklit parfüm üretiminin ötesine geçememişiz. Bu konunun aslında özel bir başlık altında tartışılması gerekiyor.
Sonraya saklayalım.
Tekrar Vogue'a dönelim.
Sevgili Marc Jacobs ve ekürisi


Stella Tenant'ı çok beğenirdim.
İsabella Blow'u anmadan olmaz.



Chloe!! İnanılır gibi değil.

Chloe, bu şubat ayında aynı tema altında 3 eau de toilette çıkardı. Eau de Fleurs serisi diyelim bu kokulara. Eau de Fleurs Neroli, Eau de Fleurs Lavande ve Eau de Fleurs Capucine. Merak??

Veee daha pek çok sayfa....Ben kısa alıntılar yaparak geçmişe dönmek istedim.,
 Bu ayki VOGUE' um beni bekliyor :)) Görüşmek üzere..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder