Bu Blogda Ara

29 Mart 2010 Pazartesi

MICHAEL/ MICHAEL KORS

MICHAEL/ MICHAEL KORS


YIL: 2000

KOKU AİLESİ: Floral

ÜST NOTALAR: Frezya, demirhindi(tamarind)

ORTA NOTALAR: Sümbülteber, Osmanthus, Fas tütsüsü, menekşe kökü( blue orris), gelin çiçeği, şakayık

ALT NOTALAR: Kaşmir ağacı, vetiver, misk

BURUN: Laurent Le Guernec

Michael Kors'un debut/ilk parfümü, Michael ile tanışmam 2002 martında, Marc Jacobs sayesinde oldu. O dönemde benim için oldukça ağır olduğunu düşündüğüm için Michael'ı almadım ama o ,etkileyici kokusu ile hep aklımda kaldı. Nitekim iki sene sonra :), yine Marc Jacobs alırken, dayanamadım ve aldım. Ama resimde de gördüğünüz gibi şişenin yarısı duruyor. Ne yapalım, kullanmasam da Michael'ı seviyorum.

Bir dönem Michael, ülkemizde çok tutuldu. Her üç kadından biri Michael kullanıyor gibi bir durum olmuştu. Bir dönem Hypnotic Poison için aynı şey söz konusu olmuştu. Bu aralar bu tarz bir eğilim var mı bilemiyorum. Var mı??

Michael siz yürürken arkanızdan izini bırakan bir parfüm. Bu demek oluyor ki yanınızdan Michael sürmüş bir kadın geçerse farketmemeniz imkansız. Michael Kors, parfüm ilk çıktığı zaman, annesinin kullandığını ve dört taksi şoförünün kokuyu sorduğunu söylüyor :)) Zamansız bir parfüm yaratmak istediklerini sözlerine ekliyor.(W Magazine, 2000)

Michael tam anlamıyla bir sümbülteber kokusu..Osmanthus çiçeğinin kayısı ve süet karışımı kokusu ile yumuşak ve kremsi bir kıvamda başdöndürüyor. Bu koku renk olarak da oldukça koyu. Bu tür parfümleri kullanırken dikkatli olmak gerekiyor, giysi üzerinde leke bırakıyor. Parfümün temiz ve çıplak tene uygulanması gerekiyor, ancak elinizde olmadan giysinize de bulaşabiliyor. Bu tip koyu renkte parfümlerde ekstra bir dikkat gerektiriyor.

Michael sonrası çıkan diğer Michael Kors parfümlerinin (Adalar, Very Pretty, Hollywood(koklamadım)) ilk parfümün havasını ve başarısını yakalaması çok zor..

6 yorum:

  1. Bu kokuyu hiç denemedim ama iz bırakan, farkettiren kokuları seviyorum ben. Merak ettim!

    YanıtlaSil
  2. canım bloğun çok güzel hazırlanmış. bir parfüm manyağı olarak çok faydalı postlar içeriyor. ellerine sağlık:)sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bir kadının kullanabileceği en güzel koku...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle harika bir koku ben 3.100ml kullaniyorum bence insanin kendine ozgu bir koku tercihi olmali surekli parfum degistirmemeli.Bu kokuyu tabsiye ederken hic cekinmiyorum ozellikle erkeklerin cok dikkatini ceken bir koku bir ortama girdiginizde ilgi gormek istiyorsaniz kullanmalisiniz

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle harika bir koku ben 3.100ml kullaniyorum bence insanin kendine ozgu bir koku tercihi olmali surekli parfum degistirmemeli.Bu kokuyu tsiye ederken hic cekinmiyorum ozellikle erkeklerin cok dikkatini ceken bir koku bir ortama girdiginizde ilgi gormek istiyorsaniz kullanmalisiniz

    YanıtlaSil