Bu Blogda Ara

5 Mart 2010 Cuma

GUERLAIN/IDYLLE


YIL: 2009

KOKU AİLESİ: Floral Şipre

ÜST NOTALAR: Frezya, gül, ahududu, liçi meyvesi

ORTA NOTALAR: Yasemin, inci çiçeği (lily of the valley),

şakayık, zambak

ALT NOTALAR: Misk, paçuli

BURUN: Thierry Wasser

I'm singin' in the rain, just singin' in the rain..Idylle (İdil okunuyor, anlamı: gerçek aşk) tıklayın ve reklam filmini
izleyin. Fransız aktris, şarkıcı, dansçı Nora Amezeder parfümün genç, etkileyici yüzü. Nora, 'singin in the rain ' i söylüyor, fısıldar gibi. 2009'da çıkan, en iddialı diyebileceğimiz koku Guerlain Idylle. Bahar çiçeklerinden bir buket yaratmış, kendi deyimiyle Bay Wasser. Özellikle kullandıkları ahududu ve liçi meyvesi aromalı 2008 hasatı güllere vurgu yapıyor.
Şişesinin, Calvin Klein Secret Obsession'a, kokunun da Narcisso Rodriguez For Her Intense'e benzediği tartışmalarını bir kenara bırakırsak, parfüm oldukça başarılı. Ben özellikle, çiçeksi bölümlerin yatışmaya başlayıp, o yumuşak misk ve paçulinin ortaya çıktığı kısımları beğendim. Parfüm bize yeni birşey sunmuyor. Son zamanda çıkan parfümlerle paralel konseptte ilerliyor. Denemeye değer..

1 yorum:

  1. tam çiçek kokusu.sade bir koku.çoğu parfümde karar veremediğiniz birçok farklı koku alırsınız, bazen başınızı bile döndürür.ama bu parfümde sanki sadece bir-iki çiçeğin kokusu var.başka koku alamıyorsunuz.ilk sıktığınızda çoğu parfüm benzer gelir ama bunda hemen farkı hissediyorsunuz.beyaz, küçük bir çiçek kousuna benzettim ben.o kokuyu pek sevmem ama parfümde koklayınca insanda çok hoş, ferah bir etki bırakıyor.bence çok hoş ve farklı bir parfüm.almayı planlıyorum.gerçekten de bahar kokusu gibi, ıslanmış, küçük beyaz çiçek kokusu gibi ve hiç rahatsız edici değil.

    YanıtlaSil