Bu Blogda Ara

19 Mart 2010 Cuma

ESTEE LAUDER/PRIVATE COLLECTION/AMBER YLANG YLANG


PRIVATE COLLECTION/AMBER YLANG YLANG

YIL: 2008

KOKU AİLESİ: Oryantal/ Floral

ÜST NOTALAR: Ylang-ylang, bergamot, geranyum

ORTA NOTALAR: Bulgar gülü, Seylan tarçını, tütsü

ALT NOTALAR: Vanilya, sandalağacı, amber

BURUN: Honorine Blanc ve Annie Buzantian

Serinin ikinci parfümü Amber Ylang Ylang. Aerin Lauder, Amber Ylang Ylang'ın oluşturma aşamasında, kendi; sade ve lüks, özel hayatından doneler seçmiş. Koku, kahverengi ve dore renklerde döşenmiş, ahşap, kadife ve kaşmir dokularıyla tamamlanmış, davetkar bir odada geçirilen sıcak ve eğlenceli bir akşamın havasını yakalamayı amaçlıyor. Amber Ylang Ylang, amber kokusunu sevenler için iyi bir seçim. Sıcak, şık, ölçülü ve duygusal. Biraz lineer bir koku AYY.  Başta aldığınız kokuları, parfüm sona erene kadar çok fazla değişime uğramadan hissetmeye devam ediyorsunuz. Kış aylarında içinizi ısıtacak, bir önceki kız kardeşi gibi fazla bağırmayan, lüks bir parfüm arayışı içerisindeyseniz, ya da hiçbir beklentiniz yoksa bile mutlaka denemelisiniz.

Sınırlı sayıda üretilen şişesinde, yarı değerli taşlar; kaplan gözü, dumanlı kuvars ve akik bulunuyor. Her şişe kapağının üzerindeki taşların şekilleri farklı, bu da her bir şişeyi özel kılıyor. Bu parfümler Estee Lauder'ın internet sitesi üzerinde $325'a satılıyor.


Estee Lauder'ın marka çerçevesinde temsil ettiği zerafet, ölçü, düzgün, steril ve snob Amerikan kadınını bir yandan itici bulmakla birlikte, mükemmele doğru koşan yaratma hırsı, teknolojiyi sonuna kadar kullanmaları(kozmetikte çok iyiler), sınırları zorlamaları da o kadar hoşuma gidiyor. IFRA (International Fragrance Association), bir içeriğe kısıtlama mı koyuyor, Estee Lauder ona eşdeğer bir başka içerik üretiyor. Niche parfüm sektörü, lüks tüketiminde dah da mı öne çıkmaya başladı, Estee Lauder ben de varım diyor. Kısaca onu hiçbirşey durduramıyor.

Foto:Getty Images

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder