Bu Blogda Ara

13 Şubat 2010 Cumartesi

AGENT PROVOCATEUR

ap

AGENT PROVOCATEUR/AGENT PROVOCATEUR

YIL: 2000

KOKU GRUBU: Şipre

ÜST NOTALAR: Safran, Kişniş

ORTA NOTALAR: Fas gülü, yasemin, manolya, ylang-ylang,

 gardenya

ALT NOTALAR: Vetiver, amber, misk

BURUN: Christian Provenzano

Agent Provocateur, ünlü tasarımcı Vivienne Westwood 'un oğlu Joseph Corré ve onun ex-eşi Serena Rees tarafından 1994'te kurulur. Lüks ve kaliteyi, seksi, erotik tarzıyla birleştirerek, sıkıcı , tutucu, eskimiş öğeleri bir kenara iterek, ortaya adı gibi kışkırtıcı bir marka çıkar. İç giyim dünyasında durduğu nokta çok önemli Agent Provocateur'ün. Joe Corré, "AP, içgiyimi moda haritasının içine soktu " diyor. Onun için AP bir duruş.  AP, ortaya çıkarken, bu seksi çamaşırları giyecek "O Kadın" da yaratılmış oldu. Vamp, kendine güvenen, güçlü, seksiliğini ortaya çıkarmaktan çekinmeyen bu kadın için bir de koku yaratıldı. Agent Provocateur, ilk imza parfümü, o çok seksi( yuvarlak hatları ile bir göğüs şekli ya da bir el bombası mı demeliyiz) şişesiyle, bir fısla, çıktığı dönemde büyük ilgi ve sadakat  gördü. AP oldukça kuvvetli ve kalıcı bir koku. Açılış çiçekler ve baharatların hoş karışımıyla yapılıyor. Bu aşamada pek çok kişiye bu koku itici gelebilir, oldukça yoğun bir çiçek seli gibi geliyor üzerinize. Zamanla, koku yavaşça oturdukça pudramsı bir hale geliyor. Amber ve miskin güçlü ve kalıcı etkisi de eklenince kompozisyon başarıyla tamamlanıyor. Vücut kimyasıyla bir hayli farklılaşan kokulardan AP. Esmer tende daha hoş duracağını düşünüyorum. Ancak ben açık tenliyim ve denemeden, yorumlar üzerine aldığım bu parfümün sadık izleyicisiyim. Her ne kadar kış parfümü gibi dursa da, yazın da rahatlıkla kullanılabilecek bir parfüm.

Joe Corré ve Serena Rees /The Guardian
Joe Corré, geçtiğimiz sonbahar AP'deki görevinden ayrıldığını ve bundan sonra zamanını yine kendisinin erkek giyim markası A Child of the Jago 'ya ayıracağını duyurmuştu. Agent Provocateur, kurucuları olmadan yoluna devam ediyor, ve umarız aynı tarz ve duruşlarını koruyarak devam eder.

3 yorum:

  1. ortaya çıkışı, konsepti ve notalarının eşsiz uyumuyla bence çok yaratıcı bir parfüm. nerde bulurum diye de düşünmeyin ben buldum :) zidaya.com online alışveriş sitesinde ürünler mevcut.

    YanıtlaSil
  2. Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog and look forward
    to new posts.
    Also visit my web blog drum tobacco

    YanıtlaSil
  3. ah işte en çok sevdiklerimden. bir de maitresse diye bir çeşidi var ki akıllara zarar

    YanıtlaSil